U bent hier

Gebedskring

 

De gebedskring komt bijeen op donderdagavond om 19:00 uur in de consistorie van de Kapelkerk. voor ons samenzijn trakken we een ruim half uur uit.
We willen hier met elkaar bidden voor heel uiteenlopende dingen. Allereerst voor onze eigen Kapelgemeente, maar natuurlijk ook voor de kerk en de christenheid wereldwijd.
in het bijzonder denken we dan ook aan de vervolde broeders en zusters op zoveel plaatsen en landen in deze wereld, die ons gebed behoeven. 
Ook de moeilijke en spannende situatie in deze wereld, denk maar aan de Oekraine, Israel, de Palestijnse gebieden, Syrie, Irak, vragen uitdrukkelijk om ons gebed. 
Juist in het besef dat bidden niet alleen iets is van de zondag in de kerk en doordeweeks bij ons thuis. In de schrift staan rijke beloften juist daar waar het om het volhardend bidden gaat.
Denk ook maar aan de kracht van het gebed van de gemeente in Handelingen 12. De deuren van de kerker gaan voor Petrus open, 
en als hij aan de deur klopt van het huis waar door de gemeenteleden voor Petrus gebeden wordt kunnen ze het in eerste instantie niet geloven dat de apostel vrij is.
Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, omdat er kracht aan ontleed wordt, lezen we in Jakobus 5 vers 16. Nog niet eerder op een gebedskring geweest? Kom rustig eens langs.
U, jij bent van harte welkom!